PuzzAni animatiepuzzels


UITLEG

Open een puzzel en kies via de linkjes een puzzelnummer. Wanneer het een filmpje betreft kun je naar wens fullscreen inschakelen. Voordat je een antwoord invult in het diagram kun je die controleren door puzzelnummer en oplossing in te voeren op de controlepagina. Gebruik hiervoor alleen kleine letters. Wanneer de oplossing uit meerdere woorden bestaat gebruik je een spatie bij controleren, in het diagram echter vul je die in zonder spaties. De "IJ" wordt geschreven als afzonderlijke letters. Het woordje TIJD zou dus vier letters hebben. Sommige puzzels bevatten letters; hun plaatsing en kleur kunnen van belang zijn. Ook geluid kan een rol spelen bij het vinden van de oplossing.
Het eerste paar haakjes in het puzzeldiagram geeft aan op welke kolom de eerste letter van de oplossing dient te worden ingevuld. Het tweede paar haakjes geeft het aantal letters van de oplossing aan.
Wanneer de muis op een puzzellink staat zie je een hint om tot de juiste oplossing te komen.
Als alles goed is ingevuld lees je op de rood-gemarkeerde kolom een bekend gezegde.


TIP

Voorkom dat je de puzzel iedere keer opnieuw moet invullen. Open de pagina met het diagram en klik met de rechter muisknop ergens op de pagina (maar niet in het diagram zelf) en kies voor "Pagina opslaan als." Telkens wanneer je wijzigingen hebt aangebracht sla je de pagina weer op.